Beyond Inventor Wizard... The Community!

Autodesk Inventor en AutoCAD Forum

Deze discussie is al eerder aan de orde geweest en we zijn inmiddels weer wat jaartjes verder. Ik vroeg me af hoe jullie nu denken over Inventor op een laptop. Natuurlijk is het het mooist het te installeren op een vast workstation maar is voor mij nu niet handig. Hebben jullie tips voor een bepaalde laptop; merk specificaties, enz. Zelf werk ik nog met 2012, maar ik moet natuurlijk wel wat voorbereid op de toekomst.

Ik hoor graag jullie gedachte hierover.

Aantal maal bekeken: 705

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

wij hebben op de zaak workstation desktops van Maqina en één laptop bij hun vandaan.
www.maqina.nl

Tevens een HP workstation laptop, EliteBook 8570w (LY572EA#ABH).Een minimaal 256Gb SSD vind ik wel het investeren waard.

ik heb er eentje bij bto.eu besteld, werkt vlot.

Zoals Pascal reeds aanhaalt, zowiezo een SSD erin!

Voor de rest neem je een i7 processor en liefst aardig wat RAM geheugen. Dit in combinatie met Windows 7.

Je grafische kaart is tegenwoordig minder belangrijk, ééntje met 1GB Ram doet het al goed.

Ikzelf beschik over een Dell Precision M6500 sinds een jaar of 2 en zeer tevreden van.

Als je eentje gekozen hebt, geef je dan even je keuze door? 

Hallo allen,

Inmiddels een HP laptop aangeschaft. Lang getwijfeld,tussen een HP zakelijke laptop, elitebook 8570W  (tweedehands van een 3/4 jaar oud) en de aangeschafte. Van de zakelijke wist ik zeker dat deze het aan kon aangezien deze door Autodesk werd aangeraden, maar dit lag toch boven het budget (€1400,-1500,- ). Nu een HP met windows 8, Intel core I7,  8gb intern, Geforce GT 635M 2gb erin (€900,-).  Ik wilde windows 7 en  twijfelde over de Geforce kaart, maar ik heb de gok genomen. Inventor draait prima. Het is meer voor de kleine klusjes tussendoor die ik thuis voor het werk kan doen en beetje hobbyen voor mij zelf en hiervoor is er niets mis mee. Ik heb nog een slot over , dus ik kan er nog een SSD bij in drukken. Tot nu toe nog geen spijt.

Morgen Wout,

Dat ziet er inderdaad dik ok uit. Beschikt het over een 17" scherm of ga je deze via een docking aan een scherm koppelen?

Ikzelf gebruik men laptop scherm vr Inventor aangezien deze over een hogere resolutie beschikt dan het tweede scherm (1900x1200).

Die SSD blijf ik je aanraden, al neem je beste een iets grotere variant dan wat ik heb :D

Dag Stefaan,

Ik heb een 17" tot beschikking. Ik wilde eerst nog een 24"er naast zetten, maar tot nu toe niet nodig. Werkt prima zo. Ik heb de ervaring met een oude laptop waar een SSD in gekomen is. Dan vliegt zo'n laptop ineens weer vooruit, dus wellicht ga ik in de nieuwe nog wat extra power drukken. Dan zal ik idd wat grotere variant als jou nemen :).

RSS

Interessante links

Word Fan!

Inventor Wizard Cartoons

Video's

  • Video's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2022   Gemaakt door Stefaan Boel.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden