Beyond Inventor Wizard... The Community!

Autodesk Inventor en AutoCAD Forum

Heren,

 

Zal wel een domme vraag zijn, maar ik zie het even niet. Als ik in een assembly een lIbrary part op Phantom zet zet hij in alle assembly's waar ik dat onderdeel heb toegepast, ook waar ik het onderdeel op normal wil hebben op Phantom. Wat doe ik dan verkeerd.

 

Met vriendelijke groet,

 

Dennis

Aantal maal bekeken: 286

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Je doet niets verkeerd, dit is zoals Autodesk het bedoeld heeft.

Maar als ik een onderdeel uit de library haal en wil die niet in mijn stuklijst hebben, maar wel in mijn model en weer niet op mijn idw, welke optie kies ik dan, want met reference wordt het onderdeel gestippelt op de idw geplaatst, dit wil ik niet. Daarom kies ik voor Phantom alleen hij zet dan in al mijn andere samenstellingen het onderdeel op phantom.

Hoe los ik dit dan op ?

Mvg Dennis

Al eens met Representations geprobeerd?

Daarna maak je in uw idw een view met deze Representation waar uw library onderdelen onzichtbaar in staan. Misschien moet je die onderdelen ook in een folder plaatsen in uw samenstelling, dan zijn zo ook makkelijk uitschakelbaar...

Op uw stuklijst kun je een filter zetten die af hangt van een aangemaakte representation, zo zie je ook enkel die onderdelen in uw stuklijst. Enig minpuntje is dat als er één onderdeel zichtbaar is, Inventor het aantal geeft van alle onderdelen die in uw samenstelling zitten...

give it a try!

Als je het op Reference zet en je wilt het niet op de tekening terug zien, dan kun je de Reference layer toch uitzetten?

onderdeel als "reference" zetten werkt ook.

Alleen in idw/dwg wordt het onderdeel dan anders weergegeven.

Toch raar, ik denk namelijk dat ik komende weken kans loop op tekorten. De tekenaars bij ons hebben ook Phantom onderdelen gebruikt en ben er achter gekomen dat verschillende stuklijsten niet meer kloppen. Echt jammer.

De filter is geloof ik nog niet te gebruiken in 2009, heb gezocht ,maar kon niks gevonden krijgen. Reference is dan nog de beste optie, en met een view kun je hem wel weg laten jammer dat het zoveel werk is.

Maar toch bedankt

mvg Dennis

Inderdaad in 2009 zat deze functie nog niet...ik denk dat dit anders wel een mooie oplossing zou geweest zijn...meer mogelijkheden zie ik anders ook niet direct...

OK ik was al aan het zoeken, helaas ga ik pas in augustus over op 2012. Dus nog even wachten maar goed dan ga ik die filter eens proberen, bij mij is de stuklijst ook de stuklijst die in het ERP staat, deze wordt 1 op 1 gesynchroniseerd. Het is voormij dus belangrijk om de BOM (structured) goed te hebben. Dus hopen dat de filter gaat werken.

 

Toch bedankt voor het meedenken, en wachten tot augustus

Mvg Dennis

Buiten de aangehaalde beperking over de aantallen, denk ik wel dat dit voor je zal lukken...kom je er in augustus nog maar eens op terug ;)

succes!

RSS

Interessante links

Word Fan!

Inventor Wizard Cartoons

Video's

  • Video's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2019   Gemaakt door Stefaan Boel.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden