Beyond Inventor Wizard... The Community!

Autodesk Inventor en AutoCAD Forum

Als ik op een as een plat vlak maak moet op de tekening hiervan een kruis inkomen, met dunne lijnen.

Hoe krijg ik dit erin?

 

Aantal maal bekeken: 327

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hoi bart,

met een plat vlak bedoel je toch een afname van materiaal, een verval op de as, en niet een werkvlak plaatsen hé?

maar het kruis in dunne lijnen is nogal raadselachtig !!
Dunne lijnen worden voor niet contourlijnen gebruikt, dus afhankelijk hoe men het stuk op de tekening zal bekijken, zal men de contourlijnen van het verval zijn, of onzichtbaar (in dunnen stippellijn) langs de achterkant van het stuk. om de positie van het verval te verduidelijken kan men een dunne aslijn gebruiken.

Dus in tekeningomgeving, aanzichten plaatsen en aslijn [Centerline Bisector] zetten in midden van het platte vlak
Jurgen,

Ik bedoel het volgende:

Als ik op een as een plat vlak maak t.b.v. een sleutelmaat oftewel twee van die vlakken, dan word in het aanzicht recht op dat platte vlak meestal een kruis in dunne lijnen gezet.
Ik krijg dit in Inventor 2008 niet klaar hoe dit zou moeten.
Ik hoop dat je nu weet wat ik bedoel.

Groet Bart
ok - nu heb ik 'em gevangen!!

kan op twee manieren: eenerbeide zal je het kruis moeten tekenen.
beginnen in het 3D model: je hebt de as, en de sleutelwijdte reeds gemodelleerd. maak een nieuw schets op het vlak waar het kruis moet komen, en projecteer (indien dit niet automatisch gebeurd) de omtreklijnen van het vlak. Start het lijncommando en gebruik de hoekpunten van eerder geprojecteerde contour om je diagonalen te schetsen. Lijndiktes in het 3D model kan (maar hoeft niet) bijsturen door de lijnen (bij een actieve schets) te selecteren + RMK properties. Wanneer we van het 3D model een tekening maken - plaats een vooraanzicht van as en wissel de selectiefilter vervolgens naar "part priority". selecteer het onderdeel + RMK + get Model Sketches. De zichtbare schetsen van het 3d model worden op het aanzicht geplaatst. In plaats van de "part priority" filter te gebruiken kan men ook het onderdeel rechtstreeks selecteren in modelbrowser van de tekening.

Een tweede methode is de schets op de tekening te plaatsen. binnenin de tekeningomgeving kan men immers ook schetsen, maar wat jij wil is dat de schets gekoppeld is aan een aanzicht. Dus in plaats van zomaar een schets te maken, klik je eerst op het aanzicht, en vervolgens op de nieuwe schetsknop. Hierdoor kan men vanuit de tekening- ook de contouren projecteren om op de hoekpunten een diagonaal te trekken. schets sluiten.
Wanneer het aanzicht verschoven wordt zal de extra schets nu ook meewandelen.

RSS

Interessante links

Word Fan!

Inventor Wizard Cartoons

Video's

  • Video's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2023   Gemaakt door Stefaan Boel.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden