Beyond Inventor Wizard... The Community!

Autodesk Inventor en AutoCAD Forum

Beste Inventor gebruikers,

Diegene die zich morgen nog kan vrijmaken om een bezoekje te brengen aan "het" evenement voor BE/NL op gebied van Additive Manufacturing, Rapid Prototyping en Rapid Tooling moet dat zeker doen. Er worden 1200 mensen verwacht en is bovendien gratis.

Ik zal alvast aanwezig zijn ...

www.rapidpro.nl

 

Lukt het niet om er bij te zijn, niet getreurd, ik geef een kort verslag eind deze week.

 

Groeten,

Bart

Aantal maal bekeken: 73

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hoi Bart,

Deze kun je ook toevoegen aan de evenementen, zo staat hij meteen op de kalender!

leuk om de dag ervoor een melding te geven ;p

ma soit was zowieso niet kunnen zijn gegaan

Wat zit er achter de knop "Print To 3D" (Inventor 2011) ?

 

Hierop werd een uitgebreid antwoord gegeven op RapidPro, georganiseerd door microcentrum.

"Print to 3D" helpt je een bestand te genereren met als extensie ".stl". De taal die door 3D printers begrijpbaar is. Het wordt als maar gebruikelijker om getekende onderdelen om te zetten in tastbare stukken om een snelle beoordeling te kunnen maken van de vorm en tastbaarheid van een onderdeel. 

 

Op Rapidpro werd vooral aandacht besteed aan additieve technieken waarbij materiaal wordt toegevoegd i.p.v. weggenomen zoals bij frezen, schaven en draaien. Naargelang de nauwkeurigheid en/of materiaalkeuze worden technieken gebruikt zoals SLS, SLM, FDM, Lasersintering, Lasercladden, enz ...

 

Rapid Prototyping (RP) is een term die al geruime tijd gangbaar is. Rapid Manufactering (RM) en Rapid Tooling (RT) daarentegen zijn begrippen die sterk in beweging zijn. Hier wordt gedacht aan het fabriceren van onderdelen en gereedschappen. Sterker nog, op RapidPro waren ook enkele modellen te zien van volledig werkende assembly's  die in een keer werden geprint.

 

Om een onderdeel te printen moet je niet direkt gaan investeren ... je kan op zeer eenvoudige manier je stukken bij jobprinterservices laten printen. De doorlooptijd van bestelling tot je het stuk op je desk hebt liggen bedaagd nauwelijks 3 tot 5 dagen. Ik heb zelf enkele onderdelen laten printen en was verrast door het resultaat. De kostprijs kan je zelf berekenen. Doorgaans wordt 1 à 1,5 euro/cm³ materiaal gerekend voor ABS onderdelen excl. verzendkosten.

 

Nog even een snelle babbel met Steven Bosschaerts, Business Unit Manager bij ProDesk. InventorWizzard was voor hem geen onbekende. Ook de motoren achter deze site wist hij bij naam te noemen.

 

Deze eerste editie van RapidPro was een groot succes. Volgend jaar zal ik zeker weer van de partij zijn.

 

Groeten,

Bart

Interessant die jobprintservices, bedankt voor de tip, moet dit eens nader volgen. Een referentieadres ??

RSS

Interessante links

Word Fan!

Inventor Wizard Cartoons

Video's

  • Video's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2020   Gemaakt door Stefaan Boel.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden