Beyond Inventor Wizard... The Community!

Autodesk Inventor en AutoCAD Forum

Als ik bij een representation vieuw wat wil toevoegen/weg halen gaan al de workplanes weer op viibility. en dat is vervelend kan man die ineen keer uitschakelen.?

Aantal maal bekeken: 159

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ik zet altijd de visiblity van de workplanes uit op Part niveau, hiermee voorkom ik dat deze workplanes in andere plekken weer zichtbaar worden. Het VBA macro hiervoor heb ik in de bijlage toegevoegd. Vanuit je part/assembly zoekt het macro naar WP die zichtbaar zijn en zet deze op hidden. Van een samenstelling worden alle gerefereerde parts bekeken/geopend en na uitzetten van WP's weer gesloten. De parts van de samenstelling dienen dus niet read-only/checked In te zijn.

Hernoem het bestand door de .txt er af te halen.

Rob

Bijlagen:

Hoi Rob, die moet ik ook eens proberen!

Het is inderdaad een zeer goede gewoonte om alle werkgeometrie uit te zetten.

Soms wel lastig omdat je deze meestal aanmaakt bij het editeren van een onderdeel in een samenstelling. Je moet dan wel het onderdeel apart openen om deze uit te zetten.

Stefaan,

Met dit macro kan je vanuit je samenstelling de werkgeometrie uitzetten op part niveau.

Ik gebruik hierbij ook nog een script dat de Sketches uitzet. Dus met 2 drukken is van een hele samenstelling met onderliggende parts alle Werkgeometrie uitgezet (met nog enkele hardnekkige items die soms niet mee willen).

Rob

RSS

Interessante links

Word Fan!

Inventor Wizard Cartoons

Video's

  • Video's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2020   Gemaakt door Stefaan Boel.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden