Beyond Inventor Wizard... The Community!

Autodesk Inventor en AutoCAD Forum

Ik probeer een roerblad te bematen. Hiervoor gebruik ik een doorsnede elke 100mm en die doorsnedes wil ik graag in het zijaanzicht plaatsten op exact the hoogte van de section lijn.

Ongeveer zoals de 2e van boven. 

hoop dat dit mogelijk is

alvast bedankt!

Aantal maal bekeken: 838

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Je zou dus een paar views boven elkaar willen leggen?

Heb je al geprobeerd om via rmk op je views eerst de alignment/break toe te passen en dan op dezelfde manier alignment/vertical te nemen en de 2de breakout te selecteren?

Een andere manier is mss een extra positional representation aan te maken en daarin bepaalde constraints die je in je Master posrep hebt staan supressen en een nieuwe constraint te plaatsen die de andere positie geeft. Let wel op dat je enkel in je master constraints kunt toevoegen en niet in de nieuwe posrep waar je constraints supressed.

Op die manier moet je mss gn extra sectie views aan te maken?

Wat bedoel je precies met 2de breakout selecteren?

Als ik de sections verticaal constrain liggen ze op de juiste plek alleen wil ik ze eigenlijk ook horizontaal constrainen zodat in principe de hartlijn van de doorsnede en de doorsnedelijn zelf gecombineerd worden.

sectie bedoelde ik, zat met die break functie in men hoofd.

en waarschijnlijk lukt het ook niet om na de verticale uitlijning, opnieuw break te kiezen en dan horizontaal uit te lijnen? Hoop voor je dat hij dan de verticale ook in gedachten houdt.

Een andere oplossing buiten dan met aparte LOD's te gaan werken zie ik niet. Zou handig zijn mocht je de mogelijkheid hebben om een bepaald punt te selecteren dat gelijk moet vallen, toch?

Ik kan me bijna niet voorstellen dat dit niet kan. In Autocad kan je simpelweg met ''move'' gewoon een view met behulp van een base point snappen op een andere view. 

Maar goed, ik zie ook niet helemaal voor me hoe ik met Representations kan zorgen dat de views op elkaar liggen.

Iets wat simpel is in Autocad kan heel lastig zijn in Inventor, maar ook andersom. Het zijn twee totaal verschillende pakketten die eigenlijk niets met elkaar te maken hebben. Zie ze ook los van elkaar, dat kan een hoop frustratie voorkomen.

On topic: Ik begrijp je niet helemaal waar je de doorsnede's wilt plaatsen? je zegt in het zijaanzicht, waar maak je deze doorsnede's van? In het voorbeeld hieronder heb ik enkele schetsen gemaakt op het bovenaanzicht met ieder zijn eigen sectie lijn. Deze schets lijn gebruik ik om de doorsnede te maken en ook om deze visueel op uit te lijnen in hetzelfde aanzicht. Is dit ongeveer wat je bedoeld?

Rob.

Hoe heb je nou voor elkaar gekregen dat je section views precies op je section lijn liggen? 

Wat ik in je afbeelding zie is wel wat ik wil. Het zou alleen wel fijn zijn als die ''A met pijl'', van de sectie lijn, invisible kan maken. Aangezien het niet heel veel toevoegd en het de tekening alleen maar onduidelijker maakt. 

maar als je me uit kan leggen hoe je de view precies op de sectie lijn hebt geplaats ben ik al heel gelukkig.

Bart, de werkwijze die ik uitvoer is.

Selecteer de view, create sketch op dit view, teken je doorsnede lijn.

Maak voor elke doorsnede een aparte schets met daarin 1 lijn.

Selecteer vervolgens deze lijn en create Section - zet nu bij Include Slice het vinkje aan om alleen een sectie te maken van specifiek deze doorsnede ter plaatse van de lijn, zet eventueel bij de View Identifier het lampje uit om de letter te verwijderen.

En plaats nu je view door de lijn ongeveer aan te klikken, dit blijft op het oog. 

Om de lijn met pijl en letter invisible te maken klik je op de sectie (dus de doorsnede zelf) en RMK en kies Edit View -> op tabblad Display options zet je dan bij Definition in Base View het vinkje uit.

Is het zo een beetje duidelijk?


Je maakt dus geen apart view buiten je kader waar je de sections op maakt maar dat doe je in 1 en hetzelfde aanzicht. Dus in mijn voorbeeld staat er dus ook maar 1 aanzicht op de hele tekening.

Rob.

Dit was nuttige info bedankt. Jammer dat het plaatsen op het oog blijft.

Ik gebruik een macro die me toelaat een hor/ver lijn laat selecteren van het basis aanzicht, daarna hetzelfde doen voor het te uitlijnen aanzicht, waardoor ik kan kiezen welke lijn op welke lijn wordt uitgelijnd, is wel statisch, dus bij wijzigingen waarbij de aanzichten van plaats veranderen moet ik de functie opnieuw uitvoeren.
Zou eens even moeten testen of die ook op section lijnen kan toegepast worden...

Ben je bereid mij hier meer over uit te leggen? ik ben nog niet erg wegwijs in het hele macro/ilogic gedeelte

Geen probleem :-)

RSS

Interessante links

Word Fan!

Inventor Wizard Cartoons

Video's

  • Video's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2023   Gemaakt door Stefaan Boel.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden