Beyond Inventor Wizard... The Community!

Autodesk Inventor en AutoCAD Forum

Beste Forum

Ik loop vast bij het ombuigen van een ronding aan mijn plaat. Is hier een mogelijkheid voor om dit stuk om te kunnen buigen?

Aantal maal bekeken: 620

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

walsen of buigen?  Buigen kan dmv een schetslijn te zetten op de plaat en Fold?  weet niet of je dit bedoeld?

Het word gebogen, ik heb het al geprobeerd met een schetslijn te plaatsen om hem dan daarna met fold om te zetten. Hij pakt geen ronde schetslijnen met fold

je wilt op de grote radius een opstaande kant?

Dit kun je alleen bereiken door te walsen en niet door een kantbank ...Tenminste al ik goed begrijp waar jij de kantlijn wilt.  dan moet je dus materiaal inelkaar duwen ipv rekken. is dus niet echt een kantlijn meer voor een kantbank. 

En op wat voor een manier zou ik het materiaal dan in elkaar kunnen duwen, zodat ik dan toch die opstaande kant erop krijg?

tekenen is niet het probleem ☺  meer om het te maken denk ik ...Ik zou niet weten hoe dit zou moeten maar ik denk iets in de richting van dieptrekken of flenswalsen. maar voor een enkel stuks zou ik er een rand oplassen.

Sjoerd,

Wat Tonny al aangeeft, je kan die ombuiging niet zetten, dit zal inderdaad met walsen gedaan moeten worden. Om het te modelleren kun je de functie Contour Roll gebruiken. Alleen komt er bij mij als plaatuitslag een rechthoekige plaat uit, dat klopt natuurlijk niet.

Rob

RSS

Interessante links

Word Fan!

Inventor Wizard Cartoons

Video's

  • Video's toevoegen
  • Alles weergeven

© 2022   Gemaakt door Stefaan Boel.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden